Αναδημοσίευση του ΔΤ της Ο.Π.Ι.ΝΑ.ΝΚ.Α για την εκδήλωση

“Η τοπική ιστορία μέσα από προφορικές μαρτυρίες” στις 2/06/2018

Σε μια ζεστή φιλική ατμόσφαιρα στο χώρο της Δημόσιας Κεντρικής  Βιβλιοθήκης Ναυπλίου «Παλαμήδης», το Σάββατο το βράδυ 2 Ιουνίου, η Ο.Π.Ι.ΝΑ.ΝΚ.Α (Ομάδα Προφορικής Ιστορίας Ναυπλίου, Ν. Κίου, Άργους) παρουσίασε μέρος των συνεντεύξεων που τα μέλη της κατάφεραν να ολοκληρώσουν μέχρι σήμερα και αφορούν θέματα της Τοπικής Ιστορίας  περιοχών της Αργολίδας.

Στην όλη προσπάθεια συντονιστικό ρόλο είχε η ιστορικός κα Τασούλα Βερβενιώτη, η οποία εισήγαγε τα μέλη της ομάδας στις βασικές αρχές και τη μεθοδολογία της προφορικής ιστορίας σύμφωνα με τις διεθνείς προδιαγραφές. Τα μέλη της Ομάδας μίλησαν για την μεθοδολογία της έρευνάς τους και παρουσίασαν τα δεδομένα των συνεντεύξεων που ολοκλήρωσαν μέχρι τώρα.

Απώτερος σκοπός της Ο.Π.Ι.ΝΑ.ΝΚ.Α είναι η διατήρηση μνήμης και γεγονότων της Τοπικής Ιστορίας, καθώς και οι συνεντεύξεις της να αποτελέσουν υλικό, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για πολιτιστικούς και ερευνητικούς σκοπούς.

Φίλοι της Ο.Π.Ι.ΝΑ.ΝΚ.Α παρουσίασαν δραματοποιημένα αποσπάσματα των συνεντεύξεων ενώ υπήρχε και το μουσικό σκέλος της εκδήλωσης.

Ευχαριστούμε θερμά τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη «ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ»  που πρόθυμα μας διέθεσε το χώρο της για την εκδήλωση, την κα Βέργαδου Κατερίνα που μας ζέστανε με τη γλυκιά φωνή της και τον κο Αντωνόπουλο Παναγιώτη που συνόδεψε με μελωδίες sτην κιθάρα του. Επίσης ευχαριστούμε τους φίλους του Συλλόγου ΘΕΑΤΡΟΔΡΟΜΙΟ που δραματοποίησαν αποσπάσματα των συνεντεύξεων αλλά και όλους τους φίλους που μας αγκάλιασαν με την παρουσία τους.

Αναδημοσιεύουμε επίσης το άρθρο της ηλεκτρονικής εφημερίδας “ΠΑΛΛΑΜΠΟΥΡΤΖΙ”, στο τέλος του οποιου υπάρχει βίντεο με την ομάδα Ο.Π.Ι.ΝΑ.ΝΚ.Α  να τραγουδάει το «Αμυγδαλάκι τσάκισα».

opinanka_photo2opinanka_photo5opinanka_phot2
opinanka_photo4opinanka_photo3