Η Ομάδα Προφορικής Ιστορίας Επταπυργίου και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης παρουσιάζουν από το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου έως την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2020 στο Επταπύργιο της Θεσσαλονίκης μια πρωτότυπη έκθεση με τίτλο «Επταπύργιο: Βιώματα – Μνήμες – Κατοικήσεις».

Η έκθεση αποτελεί καρπό της συλλογικής έρευνας της Ομάδας Προφορικής Ιστορίας Επταπυργίου με αντικείμενο τη σύγχρονη ιστορία του μνημείου και τη χρήση του Επταπυργίου ως φυλακής. Από την Κεντρική Πύλη μέχρι τα κελιά της Απομόνωσης και το Φυλάκιο, οι προφορικές μαρτυρίες πολιτικών κρατουμένων του Εμφυλίου και της Δικτατορίας, εργαζομένων στο χώρο, κατοίκων της γειτονιάς και καλλιτεχνών αποτελούν τη βάση μιας εκθεσιακής αφήγησης που εκτυλίσσεται στο χώρο του μνημείου, ζωντανεύουν μνήμες και βιώματα και αναδεικνύουν τις διαχρονικά διαφορετικές πτυχές της ιστορίας του Επταπυργίου.

Οι επισκέπτες πρέπει να τηρούν τις οδηγίες και συστάσεις της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων COVID-19 του Υπουργείου Υγείας για την ασφαλή προσέλευση στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλη τη διάρκεια της περιήγησης στην έκθεση.

 

Δελτίο Τύπου

Αφίσα

 

 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ Διάρκεια Έκθεσης: 19/9/2020 – 02/10/2020 Ημέρες και ώρες λειτουργίας: Καθημερινά εκτός Τρίτης, 10:00 π.μ. – 15:00 μ.μ. Εισιτήριο: κανονικό 6,00 €, μειωμένο 3,00 € Τηλ. πληροφοριών: 2313310400

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ Facebook ΟΠΙ: https://www.facebook.com/opieptapyrgiou Email ΟΠΙ: opieptapyrgiou@gmail.com Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης Τηλ. 2313310400 |Email: efapoth@culture.gr

Δημοσίευμα από Parallaxi: «Μια ομάδα της πόλης αναδεικνύει το αξιομνημόνευτο παρελθόν των φυλακών»

Δημοσίευμα από Inside Story: «Οι «επτά ζωές» του Γεντί Κουλέ»

Βίντεο από την έκθεση: «Επταπύργιο: Βιώματα – Μνήμες – Κατοικήσεις»

 

Διαδώστε το :