Η Ομάδα Προφορικής Ιστορίας Αθήνας (ΟΠΙΑ) διοργανώνει ιστορικό περίπατο στη λεγόμενη «Λαμπρινή», το πιο πρόσφατα κατοικημένο τμήμα του Γαλατσίου, από τη δεκαετία του ’40 μέχρι σήμερα.

 

Την Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021 στις 10:30 το πρωί. 

 

 

Ραντεβού

στη διασταύρωση Κουντουριώτου & Τράλλεων,

 

που κάποτε ήταν ρέμα και πλημμύριζε. Θα περπατήσουμε ως το πάρκο Ηνιόχου και θα μιλήσουμε για την ιστορία του, θα προχωρήσουμε ως το μοναχικό πεύκο στη Δρυάδων που σκίαζε κάποτε την ταβέρνα του ‘Παμεινώντα, θα συνεχίσουμε κάτω απ’ την Παπαφλέσσα, όπου η πρώτη μικρή συνοικία τη δεκαετία του ’40, το κανατάδικο του Παπαγεωργίου, το κτήμα του Τσάκωνα και ο καταυλισμός που φιλοξένησε για λίγο επιζήσαντες μετά τον πόλεμο Εβραίους και θα προχωρήσουμε ως την Αγίας Ειρήνης, στην ΕΥΔΑΠ. Εδώ θα μιλήσουμε για την ΟΥΛΕΝ, την ύδρευση του Γαλατσίου, τη μάχη του διυλιστηρίου 4 μέρες πριν την απελευθέρωση της Αθήνας από τους Γερμανούς, για τα Δεκεμβριανά του ’44, και θα καταλήξουμε στο Παλαί.

Στη βόλτα θα μας συντροφέψουν Γαλατσιώτες και Γαλατσιώτισσες που έχουν αφηγηθεί τη ζωή τους στην Ομάδα μας και θα ξαναζωντανέψουν για χάρη μας κάποιες από τις μνήμες τους.

Θα χαρούμε πολύ να είσαστε κι εσείς στην παρέα μας.

 

Διαδώστε το :