Το Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015 οι τέσσερεις ‘παλιές’ ΟΠΙ (ΟΠΙΚ, ΟΠΙΑ, ΟΠΙΚΟ και ΟΠΙΔΟΥ) πήραν μέρος μέσω Skype στο 24th Biennial International MGSA SYMPOSIUM, October 15-18, 2015, Atlanta, Georgia, σε ειδική συνεδρία με τίτλο Grassroots Oral History Groups in Times of Crisis.

Είχε προηγηθεί η πρόταση συμμετοχής που στείλανε τον Ιανουάριο 2015 στο Modern Greek Studies Association Symposium 2015 και η οποία έγινε δεκτή τον Μάρτιο 2015. Μπορείτε να διαβάσετε το abstract εδώ.

Τα μέλη των ΟΠΙ που έκαναν την παρουσίαση, καθώς και οι σύνεδροι της Αθήνας βρίσκονταν στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (Πειραιώς 206). Ο πρόεδρος της συνεδρίας καθώς και οι υπόλοιποι σύνεδροι στην Ατλάντα, ΗΠΑ. Ώρα Ελλάδας: 18:00-19:45.

Η συνεδρία ξεκίνησε με μια Εισαγωγή της Τασούλας Βερβενιώτη. Δείτε εδώ.

Από τις ομάδες πρώτη παρουσίασε η ΟΠΙΑ, η οποία αναφέρθηκε στον τρόπο δουλειάς της ομάδας και γενικότερα των ΟΠΙ. Διαβάστε εδώ.

Η ΟΠΙΚ και η ΟΠΙΚΟ μίλησαν για την κρίση. Η ανακοίνωση της ΟΠΙΚΟ έγινε με Power Point και είχε τίτλο Times of Crisis  inKolonakiHumanstoriesandurbantransformationsΤην ανακοίνωση της ΟΠΙΚ με τίτλο Bottom-up Reactions to the Current Socio Economic Turmoil in Greece ΟΠΙΚ, μπορείτε να τη διαβάσετε και να τη δείτε εδώ.

Τελευταία παρουσίασε η ΟΠΙΔΟΥ. Αναφέρθηκε στη δημιουργία και τη λειτουργία της και έδειξε ένα βίντεο 6΄ από το σύνολο των εκδηλώσεων Το Δουργούτι θυμάται το Μπλόκο. Μπορείτε να δείτε το βίντεο εδώ.

Ακολούθησε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση σε ένα πολύ φιλικό κλίμα.

Μπορείτε επίσης να δείτε το πρόγραμμα του συνεδρίου και μία φωτογραφία από την παρουσίαση των ΟΠΙ εδώ.

Διαδώστε το :