Δελτίο Τύπου της ΟΠΙΑ

H Ομάδα Προφορικής Ιστορίας Αθήνας (ΟΠΙΑ) διοργανώνει ιστορικό περίπατο στο παλιό Γαλάτσι των δεκαετιών του ’40, του ’50 και του ’60 την Κυριακή 4 Νοεμβρίου στις 10:30 το πρωί. 

Θα ξεκινήσουμε τη βόλτα μας από την πλατεία Λιναρά, την αρχική «εστία» της πόλης, θα περπατήσουμε από τα Περιβόλια μέχρι την Πηγή και την Αγία Γλυκερία, θα συνεχίζουμε στο Παλιό Τέρμα και το μνημείο της Εθνικής Αντίστασης και θα καταλήξουμε στο Καμίνι. Εκεί θα μας περιμένει ο Νέστορας Χατζούδης να μας μιλήσει για τα καμίνια και τα νταμάρια της εποχής.

Στη βόλτα θα μας συντροφέψουν παλιοί Γαλατσιώτες που έχουν αφηγηθεί τη ζωή τους στην Ομάδα μας και θα ξαναζωντανέψουν για χάρη μας το Γαλάτσι της καρδιάς τους και της μνήμης τους.

Θα χαρούμε πολύ να είσαστε κι εσείς στη συντροφιά μας.

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη.

 

opia_perΗ προφορική ιστορία καταγράφει πτυχές της ιστορίας, όπως τις έζησαν καθημερινοί άνθρωποι και αποκαλύπτει συχνά κρυφές ιστορίες με μεγάλη κοινωνική και ιστορική σημασία. Δίνει προτεραιότητα στην «ιστορία από τα κάτω», και φωνή στους «αφανείς» πρωταγωνιστές που απουσιάζουν από τα βιβλία ιστορίας και τα μουσεία.

Η Ομάδα Προφορικής Ιστορίας Αθήνας  (ΟΠΙΑ) δημιουργήθηκε το 2013 και είναι πάντα ανοιχτή σε νέα μέλη. Τα μέλη της είναι εθελοντές.

Οι συνεντεύξεις της έχουν τη μορφή αφήγησης ζωής και καλύπτουν θεματικές όπως η γειτονιά, η εκπαίδευση, η εργασία, η ψυχαγωγία, η μετανάστευση, η δεκαετία του 40,  και πολλά άλλα.

Επικοινωνία:     Κατερίνα Αρβανιτάκη τηλ. 6974724598 & myrkat@otenet.gr

                         Έφη Παυλογεωργάτου τηλ. 6946379889OPIA Galatsi