Το βιβλίο «Η δεκαετία του 40 και οι Χαλανδραίοι» βασίζεται σε προφορικές μαρτυρίες και αναφέρεται στην κρίσιμη δεκαετία του 1940.
 
 
Στις σελίδες του πολλοί Χαλανδραίοι, αφανείς μέχρι σήμερα πρωταγωνιστές ιστορικών γεγονότων του πολέμου, της  Κατοχής, της Αντίστασης και του Εμφυλίου, μοιράζονται τις βιωμένες εμπειρίες τους και συμβάλλουν στη γνώση και τη διάσωση της συλλογικής μας ιστορικής μνήμης, κύριο στόχο της προφορικής ιστορίας. Τους συναντάμε  στο Χαλάνδρι αλλά και σε ολόκληρη την επικράτεια, εκεί που ήταν το κέντρο των εξελίξεων κάθε φορά:  στο κέντρο της Αθήνας, στα βουνά της Ρούμελης, της Ηπείρου, της Πελοποννήσου, της Μακεδονίας. Συχνά, οι μαρτυρίες τους συγκλονίζουν. Σας καλούμε να τους ακούσετε.
 
Η έκδοση περιλαμβάνει επίσης το ιστορικό πλαίσιο, φωτογραφικά τεκμήρια και συνοπτικό ιστορικό του Χαλανδρίου της εποχής. Φυσικά, το βιβλίο είναι καρπός συλλογικής δουλειάς αφού, τόσο οι αφηγητές μας όσο και όλα τα μέλη της ΟΠΙΔΗΧ που πήραν τις συνεντεύξεις είναι συν-συγγραφείς. 
 
Συντελεστές:  Για την έκδοση εργάστηκαν για δυο χρόνια, τα μέλη της ΟΠΙΔΗΧ Ελένη Ανυφαντάκη και Νάση Σιαφάκα που είχε και τη συνολική επιμέλεια του εγχειρήματος. 
Σημαντική υπήρξε η συνδρομή της Βασιλικής Σιαφάκα, της Ευτυχίας Γεωργούλια και του Γιώργου Κούκου που είναι επίσης μέλη της ΟΠΙΔΗΧ. Τη γραφιστική επιμέλεια της έκδοσης ανέλαβε η φίλη της Ομάδας Βάλια Καπάδαη. Την επίπονη αυτή προσπάθεια στήριξαν η Τασούλα Βερβενιώτη και ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Χαλανδρίου Σέργιος Γκάκας.
 

Η έκδοση είναι διαθέσιμη και σε ηλεκτρονική μορφή στην ιστοσελίδα του Δήμου:

 
Δημοσιεύματα για το βιβλίο:
 
 
Όποια/ος επιθυμεί να το προμηθευτεί μπορεί να στείλει μήνυμα στο asiafaka@gmail.com
 
Διαδώστε το :
Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

clear formSubmit