Την ημερίδα διοργάνωσε  η ΟΠΙΑ την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2020 στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Γαλατσίου σε συνεργασία με τον τοπικό Σύλλογο «Δράση για την Κοινωνία, την Ποιότητα Ζωής & τον Πολιτισμό» με μεγάλη επιτυχία.

Η εκδήλωση απευθυνόταν στην εκπαιδευτική κοινότητα του Γαλατσίου, του 5ου διαμερίσματος του Δ. Αθηναίων και της ευρύτερης περιοχής και είχε σκοπό τη γνωριμία των εκπαιδευτικών  με την Προφορική Ιστορία, την ενημέρωσή τους για το υλικό που διαθέτει η Ομάδα μας, και το οποίο μπορούμε να παρουσιάσουμε στα σχολεία τους ή και να διαθέσουμε  σε προγράμματά τους.

 

 

Παρουσιάστηκαν οι εισηγήσεις:

  • Riki van Bueschoten, Κοινωνική Ανθρωπολόγος-Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Πρόεδρος της Ένωσης Προφορικής Ιστορίας: «Τι είναι Προφορική Ιστορία»

 

  • Βασιλική Σακκά, Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου 3ου ΠΕΚΕΣ Αττικής, Πρόεδρος Ομίλου για την Ιστορική Εκπαίδευση στην Ελλάδα: «Αναστοχασμός πάνω σ’ ένα Μαθητικό Συνέδριο Προφορικής Ιστορίας»

 

  • Έφη Παυλογεωργάτου (4ο ΓΕΛ Γαλατσίου-ΟΠΙΑ) & Σοφία Τσαγκαράκη (1ο Δημοτικό Γαλατσίου-ΟΠΙΑ): «Το αρχείο προφορικών μαρτυριών της ΟΠΙΑ για το Γαλάτσι & την ευρύτερη περιοχή. Δυνατότητες και παραδείγματα αξιοποίησης στο εκπαιδευτικό έργο»

 

Χαιρετισμό απηύθυναν οι Κατερίνα Αραμπατζή, εκπρόσωπος του 1ου ΠΕΚΕΣ Αττικής και Μπάμπης Κόκλας, Πρόεδρος της Γ΄ΕΛΜΕ. Παραβρέθηκε επίσης η Μαρία Νέζη, συντονίστρια εκπαιδευτικού έργου του 1ου ΠΕΚΕΣ, καθώς και οι 2 δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «Γαλάτσι από Κοινού».

Στην εκδήλωση πήραν μέρος αρκετοί εκπαιδευτικοί και των δύο βαθμίδων. Έγινε γόνιμη συζήτηση για τη χρησιμότητα της Π.Ι. στο εκπαιδευτικό έργο και την ανάγκη για περαιτέρω ενημέρωση των εκπαιδευτικών. Κάποιοι μάλιστα παρουσίασαν και σχετικές δράσεις που έχουν αναλάβει στα σχολεία τους.

Παραβρέθηκαν επίσης και άλλοι Γαλατσιώτες, μεταξύ των οποίων και αρκετοί από εκείνους που έχουν εμπιστευθεί τις προφορικές τους μαρτυρίες στην ΟΠΙΑ.

 

Δείτε περισσότερα εδώ

 

Διαδώστε το :
Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

clear formSubmit